Zamieszczone przez rufcio
Problem ze wskazaniem przeglądu serwisowego
Zwiń
X
-
Problem ze wskazaniem przeglądu serwisowego
Witam.
Napewno ktoś z Was zaraz napisze że temat był już i należy szukać więc szukałem i nie mogę znaleźć interesującej mnie odpowiedzi. Otóż mój problem wiążę się ze wyświetlającym się na liczniku komunikatem SERVICE. Wszytko byłoby ok gdyby zapalił się on za 7 tyś km. Obecnie mam 143 tyś km a przegląd powinien być przy 150 tyś km. Przeglądy robię co 15 tyś km od samego początku i nigdy prędzej nie zdarzyła się tak sytuacja aż do dziś kiedy to pojawiła się informacja że za 1500 km SERVICE. Zawsze jak się zbliżał przegląd to przed przebiegiem 15 tyś km było odliczanie od 1500 km do 0 km i pojawiał się napis SERVICE bez względu na okres wymiany oleju. Dodam że ostatnio był kasowany przy ostatnim przeglądzie czyli równo na 135 tyś km.
Proszę o podpowiedź co mogło spowodować taką sytuację. Z góry dziękuje.lesiu
-
-
mulder, wszystko ok tylko że nikt napewno nic vagiem nie ruszał a do tej pory przez 6 lat było wszystko dobrze (SERVICE co 15 tyś km). Myślę też że jakby było ustawione na 9 miesięcy to napis SERVICE pojawiłby się odrazu a nie odliczał od 1500 km.
Jak ktoś z Was wie w którym miejscu po połączeniu Vaga mogę sprawdzić te ustawienia co ile ma się pojawiać informacja.
[ Dodano: Sob 08 Sty, 11 22:37 ]
I co panowie ma ktoś jeszcze jakieś pomysły odnośnie mojego problemu.lesiu
Komentarz
-
Komentarz